d

اواخر اسفند 1399 بود. یک شب که طبق معمول، سرگرم چک کردن جیمیلم و خواندن خبرنامه ی فارسی درآن بودم، پیامی از آقای شاهین کلانتری دریافت کردم. محتوای پیام، تبریک سال نو بود با جملات مفهومی و ماندگار شخصیت های برجسته و در انتهای آن هم آدرس سایت هایشان را گذاشته بودند. نام شاهین کلانتری و برخی از سایت های ایشان را قبلاً در اینترنت دیده بودم اما آن شب به قدری خسته بودم که دیگر نای مشاهده و مطالعه ی هیچ مطالبی را نداشتم به همین دلیل پیغامی مبنی بر تشکر برایشان ارسال کردم و خوابیدم.

فردا شب دوباره به جیمیلم سر زدم. پیام آقای کلانتری را باز کردم. جملات را دوباره خواندم. من این نوع جملات زیبا و پرمفهوم را خیلی دوست داشتم . به نظرم هرکدامشان  زیبایی مفهومی خاص  خود را داشت اما بعضی هایشان برای قرار دادن در صفحۀ فیس نما و بعدها کانال تلگرامم عالی بود. به همین دلیل آنها را برای خود ذخیره کردم سپس به سراغ آدرس سایت ها رفتم و مطالبی را که به نظرم مهم می آمد مطالعه کردم. در همین جستجوها و خواندن  عنوان ها بود که به تیتر کلمۀ روز» رسیدم. منظورش را نمی فهمیدم. روی عنوانش کلیک کردم و تا انتها خواندم.

چه پیشنهاد مفیدی و چه تمرین خوب و ساده ای برای نوشتن!

شاهین کلانتری آن مطلب را اینطور نوشته بود

هر روز یک کلمه انتخاب کنید.

در انتخاب کلمۀ روز سخت‌گیری نکنید. همۀ کلمات خوب‌اند.

با استفاده از کلمۀ روزتان جمله‌ای کوتاه بنویسید.

مثال:

کلمۀ روز: هدر»

جمله: اگر ننویسم آموخته‌‌‌هایم را هدر می‌دهم.

اگر هر روز این تمرین را انجام دهیم، در پایان سال ۳۶۵ جملۀ کوتاه خواهیم داشت.

با مداومت در انجام این تمرین، روی کلمات حساس‌تر می‌شویم، دایرۀ لغاتمان به شکل ملموسی افزایش می‌یابد، و در جمله ‌نویسی خلاقانه‌ تر عمل می‌‌کنیم.

من تمرین را این‌گونه انجام می‌دهم:

لغت‌نامه را به طور اتفاقی باز می‌کنم، یکی از اولین واژه‌هایی که به چشمم خورد برمی‌دارم.

سپس، کلمۀ روز را در فایل وُردی که به این کار اختصاص داده‌ام می‌نویسم، و پنج الی ده دقیقه روی نوشتن جمله تمرکز می‌کنم.»

(سایت شاهین کلانتری. آدرس https://shahinkalantari.com/ )

از خواندن این مقاله حسابی ذوق زده بودم و برای آقای کلانتری کامنت گذاشتم: چه پیشنهاد جالب، کاربردی و مفیدی. ممنون از شما برای اشتراک گذاری این مطلب » . به ساعت نگاهی انداختم. دیروقت بود و کم کم باید لپ تاپم را خاموش می کردم. پیش خود فکرمی کردم چه خوب است همیشه جدیدترین پیشرفت ها و امکانات در اختیار انسان های خوب باشد تا بااستفادۀ درست از آن در افزایش سطح آگاهی، دانش و مهارت جامعه بکوشند و از این رهگذر، احساس شادی و رضایت خاطر را به دیگران هدیه دهند.

سایت آقای کلانتری مطالب خوب دیگری هم داشت که طبیعتاً یک شبه قابل خواندن نبود به همین دلیل با خود قرارگذاشتم بعدها بیایم و سایرمطلب را با توجه به اهمیت و اولویتی که برایم داشت،  بخوانم.

درهرحال، خوبی این اتفاق برای من این بود که مدتی است من هم جمله نویسی برای کلمه ی روز را آغازکرده ام. به این ترتیب که هرروز برحسب اتفاق، کلمه ای را انتخاب می نمایم و پس از جمله سازی برای آن و ویرایشش در چکنویس، جملۀ نهایی را به دفتر کلمۀ روز» انتقال می دهم. به خودم هم قول داده ام هروقت تایپ شان کردم، ویرایش نهایی را بر روی آنها انجام دهم.

و اینک چند نمونه از کلمات و جملات روز من:

شوخی:

آدم های باشعور، شوخی های آزاردهنده نمی کنند.

یخچال:

ای کاش می شد برای جلوگیری از فساد اخلاقی آدم ها آنها را در یخچال گذاشت.

نمک:

معرفت، نمک است. باید برای هرکس به میزان لازم مصرف نمود.

 

به قلم: نسرین زبردست

کانال کتاب
نویسنده
تلگرام https://t.me/azghmasal
اینستاگرام https://www.instagram.com/azghmasal

 

 

ضرب المثل « هذا ایضاً مِن برکت البرامکه »

ضرب المثل: خمیازه، خمیازه آرد؛ حیف بر جان آنکه مرد

نگاهی به مقدمه ی کتاب ازقصه تامثل

مروری بر فصل اول کتاب ازقصه تا مثل

فصل سوم کتاب ازقصه تا مثل

مروری بر فصل دوم کتاب ازقصه تامثل

درسی که از شاهین کلانتری آموختم

کلانتری ,روز ,کلمۀ ,های ,سایت ,جمله ,شاهین کلانتری ,که به ,آقای کلانتری ,همین دلیل ,به همین

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

حیاط خلوت مجله آرامش انجمن مدیریت nezamevazifee خلاصه کتاب دانش خانواده و جمعيت ويراست سوم narvanplusw niyavarancarpet راز دل منے از سیاره‌ی دیگر، مریخ جالب